Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Vášnivá debata o brexite sa zvrhla: Poľku vypískali, už tu viac nie som vítaná

Poľka žijúca vo Veľkej Británii Zobraziť galériu (4)
Poľka žijúca vo Veľkej Británii (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Poľka bola v diskusnej relácii vypískaná samotným publikom. Toto nemilé správanie si vyslúžila po tom, ako sa ohradila proti brexitu vo Veľkej Británii. Vraj sa po jeho víťazstve, v krajine už necíti dobre.

Vydatá matka vysvetlila, že vo Veľkej Británii žila 23 rokov a nikdy sa jej nestalo, že by bola diskriminovaná. Prvýkrát to prišlo spolu s brexitom. V diskusnej relácii s názvom Question Time si dovolila položiť otázku: "Cítim, že som nechcená 52 % voličov." Bola však prerušená publikom, ktoré začalo provokovať a pískať. "Môžem len dokončiť, prosím? Môžete ma za minútu komentovať a vypískať," nedala sa odradiť žena.

VIDEO Vášnivá debata o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Bolo vidieť, že je veľmi rozhorčená a so silnými emóciami pokračovala vo svojom prejave: "52% voličov hlasovalo proti imigrácii. Poľský jazyk, je druhým najobľúbenejším v tejto krajine. To je dôvod, prečo väčšina ľudí hlasovala proti Poliakom, ktorí pracujú veľmi tvrdo." Opäť bola prerušená, tentokrát jednou z hostí sediacich za pultom. Lisa Duffy, členka rady UKIP poľskej žene povedala svoje vysvetlenie: "My nechceme zastaviť imigráciu, chcem ju iba regulovať."

Lisa Duffy
Zobraziť galériu (4)
Lisa Duffy  (Zdroj: YouTube)

Poľka ale pokračovala aj napriek všetkým negatívnym vplyvom ďalej. "Poznám ľudí, ktorí pracujú 12 hodín denne, sedem dní v týždni. Sú to poľskí robotníci, ktorí pracujú v takých ťažkých podmienkach, že väčšina ľudí by to nerobila. Aj napriek tomu britská populácia bojuje za náš odchod z krajiny." Dodala už len pár slov, ktoré vháňajú slzy do očí. "Vydala som sa za Brita, mám s ním dve deti, milujem britskú spoločnosť. V tejto chvíli sa tu ale necítim vítaná."

VIDEO Vášnivá debata o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Incident, ktorý sa odohral v tomto diely relácie bol odsúdený aj divákmi. Tí to ohodnotili slovami ako „bezduché a hlúpe“ a označili to za najhoršie vydanie v histórii relácie. Do debaty sa zapojil ďalší z hostí, Nigel Huddleston. "Je zúfalo smutné počuť, čo poľská dáma hovorí. Necíti sa vítaná a následne je vypískaná," povedal Huddleston.  

K tejto konfrontácii prišlo pár dní po tom, čo ministerstvo vnútra zverejnilo, že sa prudko zvýšil počet rasových a náboženských útokov, v nadväznosti na hlasovanie za brexit. Počet údajných trestných činov bol v Anglicku a vo Walese v júli až o 41% vyšší ako v rovnakom mesiaci minulého roka. 

Viac o téme: HádkaDiskusiaVBBrexit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu