Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Svadba sa zmenila hotové peklo: Do siene vtrhol muž a odpálil sa, zahynulo 22 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: news.com.au)

HASAKA - Samovražedný bombový atentátnik zaútočil v pondelok na svadobnú sieň v blízkosti mesta Hasaka na severovýchode Sýrie ovládanom Kurdmi a zabil najmenej 22 svadobčanov, vrátane ženícha a vysokopostaveného kurdského predstaviteľa. Informovali o tom agentúry DPA a AP s odvolaním sa na sýrskych aktivistov a kurdskú tlačovú agentúru Háwár.

Organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii, ktorá sa spolieha na sieť aktivistov priamo na území Sýrie, uviedla, že počet obetí zrejme ešte stúpne. Agentúra Háwár potvrdila útok a zverejnila fotografie, ktoré zachytávajú krv, škody a trosky vo vnútri svadobnej siene.

Sýrske kurdské sily majú pod kontrolou väčšinu provincie Hasaka, ale niekoľko bášt si tam udržala sýrska vláda. Na civilné a vojenské ciele v oblastiach ovládaných Kurdmi opakovane útočia militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Kurdi patria k najefektívnejším a najúspešnejším pozemným silám bojujúcim proti IS.

IS prostredníctvom svojej tlačovej agentúry Amák v pondelok oznámila, že jeden z jej "prepadových oddielov" zaútočil na zhromaždenie kurdských bojovníkov neďaleko Hasaky, čím sa IS prihlásil k zodpovednosti za bombový útok.

Viac o téme: KurdiDaešSvafba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu