Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

KĽDR dôrazne vyhlásila, že posilní svoje jadrové sily: Severná Kórea pohrozila USA

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Minister zahraničných vecí Severnej Kórey I Jong-ho dnes na Valnom zhromaždení OSN v New Yorku dôrazne vyhlásil, že jeho krajina rozšíri svoj jadrový potenciál napriek početným rezolúciám Bezpečnostnej rady OSN, a argumentoval tým, že nepriateľské akcie Spojených štátov nedávajú jeho krajine na výber. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Minister I Jong-ho v prejave na VZ OSN odsúdil Spojené štáty za prelety dvoch amerických nadzvukových bombardérov nad Južnou Kóreou zo začiatku tohto týždňa. A pohrozil: "USA musia čeliť strašným, nepredstaviteľným následkom."

Šéf diplomacie KĽDR dodal, že Severná Kórea "bude ďalej robiť opatrenia na posilnenie svojich národných jadrových ozbrojených síl, kvantitatívne aj kvalitatívne, aby obránila dôstojnosť a právo na existenciu a aby zabezpečila pravý mier tvárou v tvár zvýšenej hrozbe jadrovej vojny zo strany USA".

Americký minister zahraničných John Kerry dnes v príhovore na stretnutí s kolegami z juhovýchodnej Ázie vyhlásil, že každý štát má zodpovednosť dôrazne uplatňovať rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, aby sa zabezpečilo, že Severná Kórea "zaplatí za svoje nebezpečné činy".

Viac o téme: Severná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu