Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tínedžeri z nudy zburcovali nemeckú políciu: Nevydarený žart, ich konanie pocítia rodičia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

LIPSKO - Bombový poplach, ktorý včera v skorých ranných hodinách vyvolal v luxusnom hoteli Fürstenhof v nemeckom Lipsku anonymný telefonát, sa ukázal ako planý. Za nevydareným "žartom" boli tínedžeri z Rakúska, ktorých po 12 hodinách vypátrala nemecká polícia, vyplýva zo správy zverejnenej na sociálnych sieťach.

Ako uviedol policajný hovorca Uwe Voigt, anonymný telefonát v lámanej nemčine smeroval na recepciu hotelového zariadenia a mal výhražný charakter. Aj keď polícia presné znenie telefonátu nezverejnila, pripustila, že brala hrozbu vážne, o čom svedčí nasadenie psovodov so špeciálne vycvičenými štvornohými pomocníkmi na hľadanie výbušnín, ale aj osobná prítomnosť najvyššieho predstaviteľa polície na mieste či krúženie policajného vrtuľníka nad centrom Lipska a rozmiestnenie automatickými zbraňami ozbrojených policajtov v jeho okolí. Informovalo o tom internetové vydanie denníka Bild a ďalšie nemecké médiá.

Už včera ráno sa začalo s prehliadkou hotela a dôslednými kontrolami všetkých osôb, ktoré ho chceli opustiť alebo naopak do neho vstúpiť. Pošta vrátane balíkových zásielok bola kontrolovaná ešte pred hotelom.

Polícia sa snažila nezanedbať žiadny detail - tak napríklad kontrolovala aj podvozky neďaleko zaparkovaných motorových vozidiel, či na niektorom z nich nie je umiestnená nálož. Súčasne kriminalisti viedli pátranie po zdroji telefonátu, ktoré prinieslo očakávaný úspech a definitívne vydýchnutie pre príslušníkov bezpečnostných zložiek.

Konanie tínedžerov, ktorí spôsobili planý poplach v Lipsku, pocítia ich rodičia

Rodičom dvoch tínedžerov z rakúskej spolkovej krajiny Tirolsko, ktorí podľa vlastných slov z nudy pohrozili v anonymnom telefonáte bombou v luxusnom hoteli v nemeckom Lipsku, hrozí úhrada nákladov spojených s planým poplachom bezpečnostných zložiek, a to podľa doterajších odhadov vo výške 100.000 eur a viac.

Oboch chlapcov, ktorí volali z mobilného telefónu, vypátrala na žiadosť nemeckých kolegov rakúska polícia. Tínedžeri sa po počiatočnom popieraní k činu priznali a navyše potvrdili, že podobné telefonáty adresovali viacerým hotelom v Nemecku. Navyše vysvitlo, že si na vymyslené mená rezervovali hotelové izby tak v Rakúsku, ako aj v Nemecku. Informácie priniesol dnes rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

Na staršieho z dvojice podajú na prokuratúru v Innsbrucku trestné oznámenie, pričom o čine oboch dostanú správu aj príslušné sociálne orgány. 

Viac o téme: BombaNemeckoLipskoFürstenhof
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu