Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Militanti v Afganistane prepadli autobusy: Viac ako desať ľudí zahynulo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

KÁBUL - Trinásť ľudí zahynulo a ďalších 35 skončilo v rukách únoscov po prepade autobusov, ktoré dnes uskutočnili neznámi militanti na diaľnici spájajúcej afganskú metropolu Kábul s provinciami na severe krajiny. Informovala o tom agentúra DPA.

"Bojovníci z hnutia Taliban zastavili v okrese Alíábád šesť autobusov a 35 cestujúcich vzali ako rukojemníkov," uviedol hovorca guvernéra provincie Kundúz. Autobusy smerovali z Kábulu do provincií Badachšán, Kundúz a Tachár. Podľa hovorcu guvernéra Kundúzu militanti 150 cestujúcich prepustili a ostatných zajali. 

"Do nemocnice v Kundúze zatiaľ priviezli štyri telá," dodal hovorca. K zodpovednosti za útok sa doposiaľ nikto neprihlásil. Militanti z Talibanu pravidelne zastavujú osobné vozidlá a autobusy, pričom hľadajú členov afganskej vlády, bezpečnostných síl a medzinárodných organizácií. Podľa agentúry DPA v ostatnom čase počet takýchto incidentov rastie. Provincia Kundúz je jednou z nepokojných oblastí na severe Afganistanu. Jej rovnomennú metropolu Kundúz vlani nakrátko dobyl Taliban.

Viac o téme: PrepadAutobusyMilitantiAfganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu