Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Neodpustiteľný omyl, ktorý mohol spôsobiť tragédiu: Aj CIA zabúda, rodičia sú pobúrení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos)

WASHINGTON - Americká Ústredná spravodajská služba (CIA) omylom zabudla cvičnú výbušninu v školskom autobuse, ktorý po dobu jarných prázdnin používala pre výcvik psov. Informovala o tom televízia CNN. CIA vo vyhlásení uviedla, že materiál bol stabilný a nemohol sa samovoľne aktivovať prevádzkou autobusu.

Incident v americkom štáte Virgínia sa stal v marci a výbušnina, ktorú médiá opisujú ako plastickú, bola pri motore autobusu cez týždeň. Škola počas tejto doby používala autobus dva dni pre celkom osem jázd, autokar najazdil vyše 230 kilometrov.

Na všetko sa podľa denníka The Guardian prišlo tento týždeň v stredu, kedy autobus prechádzal rutinnou údržbou. Škola uviedla, že dostala od CIA uistenie, že nikomu nehrozilo nebezpečenstvo. Na žiadosť CIA nebola povaha výbušniny zverejnená, spravodajská služba to zdôvodnila utajovaním svojich cvičebných postupov.

CIA uviedla, že pozastavila svoj výcvikový program, aby mohla vykonať kontrolu svojho cvičebného inventára a preveriť si procedurálne postupy.

Viac o téme: VýbušninaŠkolský autobusCIAWashington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu