Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Vyšetrovateľmi otriasol šokujúci prípad: Znásilňovať mal len 5-ročný chlapec!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Existujú prípady, nad ktorými krútia hlavy aj vyšetrovatelia. Jeden z podobných sa teraz odohral v Anglicku, keď mohol 5-ročný chlapec čeliť obvineniu zo znásilnenia ďalšieho osemročného dieťaťa. Nedosiahol však hranicu trestnej zodpovednosti.

Ako uvádza Daily Star, britská polícia aktuálne vyšetruje podozrenie zo znásilnenia osemročného dieťaťa len päťročným chlapcom. Chlapec patrí do skupiny niekoľko tisíc detí, ktorým hrozilo obvinenie z trestného činu, ale ich vek je nižší ako desať rokov. Polícia napríklad eviduje obvinenie len 2-ročného chlapca z ťažkého ublíženie na zdraví.

Dievčina po 20 rokoch odlúčenia vypátrala svojho otca: Obrovské nadšenie a potom... sexhoror!

Za posledné dva roky zaznamenala britská polícia až 5 000 prípadov, v ktorých boli hlavnými podozrivými deti mladšie ako desať rokov. Len minulý rok mali deti spáchať vyše 70 znásilnení. Nedosiahli však hranicu trestnej zodpovednosti, teda 10 rokov, takže nemohli byť zákonom stíhané.

Dlhý zoznam detských zločinov

Podľa vyšetrovateľov je veľakrát príčinou detských zločinov prostredie, v ktorom vyrastajú. Mohlo by to byť napríklad tým, že boli bytostnými svedkami sexuálnej aktivity a vo svojom veku nedokázali pochopiť, že boli obeťou sexuálneho zneužívania. Kľúčom prevencie je rozpoznávať varovné signály včas a podniknúť rýchle opatrenia.

Policajné databázy vedú dlhý zoznam odstrašujúcich detských trestných činov, medzi ktorými sú podpaľačstvo, úmyselné zranenia, sexuálne napadnutia, útoky a bodnutia nožom v škole, prenasledovanie, vyhrážanie sa zabitím, ale aj nevhodné fotografie či prechovávanie konope. Hranica trestnej zodpovednosti v Anglicku ostáva na úrovni desiatich rokov, ale niektorí aktivisti sa ju snažia posunúť na hranicu 14 rokov, podobne, ako je to aj u nás na Slovensku.

Viac o téme: ZnásilnenieDetský zločin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu