Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vidina bezpečia ich stála život: Najmenej desať ľudí sa utopilo pri nehode člna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Najmenej desať ľudí vrátane piatich detí sa utopilo dnes pri západnom pobreží Turecka, kde došlo k ďalšej nehode člna s migrantmi snažiacimi sa preplaviť do Grécka.

Agentúra Reuters o tom informuje s odvolaním sa na správu tureckej tlačovej služby Dogan.Podľa zverejnených údajov sa podarilo ďalších 43 migrantov z potopeného člna zachrániť, pobrežná stráž však pokračovala v prehľadávaní okolitých vôd, keďže celkový počet pasažierov nebol známy. Zachránené osoby hospitalizovali s príznakmi podchladenia.

Najnovšia tragédia na trase medzi Tureckom a Gréckom sa odohrala pri pobreží tureckého okresu Ayvacik, ktoré oddeľuje od gréckeho ostrova Lesbos niekoľko kilometrov široký prieliv. Pasažieri potopeného člna pochádzali zo Sýrie, Afganistanu a Mjanmarska.

Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) upozorňuje, že úmrtia migrantov plaviacich sa cez Egejské more medzi Tureckom a Gréckom "pribúdajú alarmujúcim tempom". Hovorca IOM Joel Millman v piatok uviedol, že od začiatku januára zahynulo na tejto trase 218 ľudí. V rovnakom období sa úspešne preplavilo do Grécka 55.000 ľudí, čo je oproti rekordným číslam z minulého roka "veľmi malý počet".

Viac o téme: NehodaMigrantiGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu