Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smutná nehoda na bejzbalovom ihrisku: Kaiser (†9) kvôli láske k hre prišiel o život

Kaiser Carlile miloval bejzbal, no stálo ho to život.
Kaiser Carlile miloval bejzbal, no stálo ho to život. (Zdroj: Facebook)

WICHITA – Celý amatérsky bejzbalový tím Liberal Bee Jays a všetci fanúšikovia smútia. Do histórie tímu sa totiž po tomto víkende zapíše tragická správa. Iba 9-ročný Kaiser Carlile, ktorý populárny americký šport miloval a na ihrisku trávil väčšinu voľného času, v nedeľu večer zomrel po zásahu do hlavy bezjbalovou pálkou jedného z rozcvičujúcich sa hráčov. Chlapček zraneniu podľahol napriek tomu, že mal v čase nehody na hlave prilbu.

„S dovolením rodiny, s veľkým smútkom a zlomeným srdcom všetkých informujem, že Kaiser Carlile dnes večer zomrel,“ napísali na oficiálnu stránku klubu na Facebooku. Kaisera počas sobotňajšieho zápasu so San Diego Waves do hlavy zasiahol jeden z hráčov, ktorý sa pred odpalom rozcvičoval. Napriek tomu, že chlapec mal na hlave helmu, zranenia boli fatálne.

With the permission of the family, and with much sorrow and a very broken heart, I regretfully inform everyone that...

Posted by Liberal Bee Jays on 2. august 2015

Kaiser bežal na ihrisko po odhodenú bejzbalovú pálku, ktorú zahodil iný hráč, ako opísali svedkovia pre televíznu stanicu NBC News. Kým dorazili záchranári, prvú pomoc chlapcovi poskytol rozhodca. Bolo však neskoro. Celý Kansas správa zasiahla, tím považoval Kaisera za svoju súčasť. Podobnú prácu ako on, majú po celých Spojených štátoch tisíce chlapcov. Pre väčšinu je to česť, že môžu veľkým hráčom nosiť pálky.

K celej tragédii sa už vyjadril aj Národná bezjbalová liga, generálny manažér Kevin Jenks povedal: „Neviem, či bol niektorý deň černejší, ako tento. Niekedy život nedáva zmysel, táto nehoda je určite nezabudnuteľným príkladom. Kaiser iba robil to, čo miloval.“ Tisíce ľudí teraz kondolujú rodine, aj samotnému tímu.

Viac o téme: NehodaBejzbalBejzbalová pálkaKaiser Carlile
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu