Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Paríž preruší zaľúbencom plány: Z mosta Pont des Arts odstránia legendárne zámky lásky!

Známky na moste Pont des Arts
Známky na moste Pont des Arts (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Príliš veľa romantických záťaží - parížska radnica sa rozhodla začať od pondelka odstraňovať stovky tisíc visiacich zámkov, ktoré ako poistku svojej lásky zanechali na moste Pont des Arts zamilované páry. Zábeadlie mosta klenúceho sa cez Seinu sa pod ťarchou toľého kovu vlani prehlo, napísala agentúra AFP.

"Zložíme asi milión zámkov, dohromady 45 ton," uviedol námestník parížskeho starostu Bruno Juillard. Zábradlia mosta ovešané zámkami sú podľa neho nielen škaredé, ale zámky poškodzujú pamiatku a predstavujú bezpečnostné riziko pre návštevníkov. Radnica podľa Juillarda najprv nahradí zámky "dielami rôznych umelcov" a od jesene "presklenými panelmi". Podobne vedenie mesta naloží aj so zámkami na moste Pont de l'Archevêché za katedrálou Notre-Dame.

"Želáme si, aby Paríž zostala aj naďalej mestom lásky a romantiky," uviedol Juillard. Milenci by si na mostoch podľa neho na znamenie lásky mali novo zhotovovať "selfies", teda autoportréty zhotovené z ruky pomocou digitálneho fotoaparátu či telefónu. Trend zámočkov lásky, ktoré milenci zamknú a kľúč hodia do rieky, sa ujal aj v iných metropolách, napríklad v Berlíne, Ríme či Moskve. V Prahe zamilovaní vešajú svoje zámky napríklad na Kampe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu