Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Parížske prostitútky vyšli do ulíc: Chcú sexovať za peniaze naďalej beztrestne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

PARÍŽ - Niekoľko stoviek prostitútok, väčšinou čínskych alebo juhoamerických a maskovaných, dnes v Paríži manifestovalo proti návrhu zákona o prostitúcii, ktorý okrem iného zavádza prísne pokuty pre klientov prostitútok. Návrh zákona už koncom roka 2013 schválilo francúzske Národné zhromaždenie a od pondelka o ňom má rokovať Senát.

Stovky žien, vrátane transsexuálov, sa zišli na parížskom námestí Pigalle a vydali sa do štvrti Belleville, čo sú hlavné centrá prostitúcie vo francúzskej metropole. Väčšina demonštrantiek mala tváre zahalené maskami, alebo ich schovávali pod klobúkmi a šálmi.

Návrh príslušného zákona pôvodne predpokladal pokutu 1500 eur za platený sex a zároveň zrušenie deliktu ponúkania prostitúcie na verejnosti. Upravený návrh ale delikt, ktorý bol uzákonený v roku 2003, zachováva.

"Sme proti penalizácii klientov aj proti deliktu ponúkania prostitúcie," povedala podľa AFP A-jing, prezidentka asociácie čínskych prostitútok.

Ak vstúpi zákon do platnosti, bude patriť k najprísnejším v Európe. Inšpiráciou pre francúzskych zákonodarcov bol obdobný zákon, ktorý platí od roku 1999 vo Švédsku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu