Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vážna nehoda pri Berlíne: Jedenásť ťažko zranených, poľský autobus sa prevrátil!

V Nemecku havaroval poľský autobus, jedenásť osôb sa zranilo.
V Nemecku havaroval poľský autobus, jedenásť osôb sa zranilo. (Zdroj: SITA)

NIEDERLEHME – Jedenásť osôb utrpelo dnes ťažké zranenia, jedna z nich bola istý čas v ohrození života, pri autobusovom nešťastí na diaľnici A10 neďaleko Berlína. Ďalších 40 ľudí vyviazlo s ľahšími zraneniami.

Poľský autobus zišiel v skorých ranných hodinách z doteraz neznámych príčin z komunikácie, zišiel po svahu a prevrátil sa na ľavú stranu. Vo vozidle sa podľa spresnených informácií nemeckej polície nachádzalo v inkriminovanom čase 69 ľudí. Vozidlo smerovalo z nemeckej spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko na sever Poľskej republiky.

Iba na sklonku júla havaroval autobus rovnakej firmy na diaľnici A4 neďaleko Drážďan. Pri tejto tragickej nehode prišlo 11 ľudí o život, ďalších 40 utrpelo zranenia. Podľa hovorcu firmy bolo štvorročné vozidlo po technickej stránke v poriadku. Poslednou kontrolou prešlo v septembri. Posádku tvorila skúsená dvojica vodičov, dodal. Informácie priniesla spravodajská televízia TVN24 a tlačová agentúra DPA.

Ako informoval krajinský rezort vnútra, 61 z celkove 69 pasažierov je medzičasom už na ceste do vlasti na palube náhradných vozidiel. Nemocnicu už opustili aj traja z 11 ťažko zranených, ktorí sa tak nachádzajú na ceste do vlasti. Ostávajúci ôsmi ťažko zranení, vrátane ženy v kritickom stave, ktorej stav je už stabilizovaný, zostáva v starostlivosti nemeckých zdravotníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu