Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nadia (†30) zomrela na letisku po prechode detektorom kovov: Vieme, čo sa stalo!

Nadia zomrela priamo na letisku Zobraziť galériu (2)
Nadia zomrela priamo na letisku (Zdroj: mirror.co.uk, wikipedia)

ULAN-UDE - Už ste niekedy počuli, že by niekoho zabil detektor kovu? Bohužiaľ presne to sa stalo jednej Ruske, ktorá cez neho prešla na letisku. V dôsledku toho jej totiž zlyhal kardiostimulátor a ona zomrela manželovi v náručí.

Diana Tolstová spolu s manželom Maximom cestovali z letiska v meste Ulan-Ude v ruskej republike Buriatsko. V rámci bezpečnostnej prehliadky musela prejsť detektorom kovov tak, ako každý iný. Pri jeho prechode sa však zrútila na zem. Elektromagnetické vlny, ktoré detektor vysiela, totiž narušili činnosť srdcového kardiostimulátora, ktorý mala žena voperovaný. Na miesto boli privolaní letiskoví záchranári. Žene ale bohužiaľ neposkytli pomoc včas a zomrela, informoval denník Daily Mirror.

Letisko Ulan-Ude
Zobraziť galériu (2)
Letisko Ulan-Ude  (Zdroj: mirror.co.uk, wikipedia)

"Stáli sme pri bezpečnostnej bráne a ja som letiskovým pracovníkom ukázal doklady, v ktorých sa písalo, že Diana má kardiostimulátor. Neviem prečo, ale aj tak prešla detektorom. Cestou k odletovej bráne sa jej začala krútiť hlava a skolabovala. Vzal som ju do náručia a zavolal pomoc. Chvíľu trvalo, kým došiel nejaký lekár. A aj tak nevedel, čo má robiť. Neposkytol jej prvú pomoc, ani neprivolal sanitku. Moja krásna Diana mi zomrela v náručí," povedal nešťastný Maxim.

Prípad momentálne vyšetruje aj letisko v Ulan-Ude. "Bezpečnostný a iný letiskový personál má prísne inštrukcie o tom, ako má zaobchádzať s ľuďmi používajúcimi kardiostimulátor. Naši pracovníci vedia, že ich nesmú nechať nechať prejsť detektorom kovov. Za normálnych okolností stačí, keď sa títo ľudia preukážu potrebnými dokumentmi a necháme ich prejsť. V tomto prípade sa zdá, že dotyčná pani buď našim pracovníkom zabudla ukázať papiere, alebo bola zmätená bezpečnostnými opatreniami na letisku," uviedol jeho hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu