Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Po výbuchu v dome s obchodom našli telo, nezvestní sú dvaja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SYDNEY - Jedno telo vytiahli záchranári z trosiek budovy, ktorú dnes v austrálskom meste Sydney zničil výbuch. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie úrady.

Po explózii a následnom požiari v obchode so zmiešaným tovarom na predmestí Rozelle boli nezvestní dvaja dospelí a jednoročné dieťa. Nešťastie sa stalo dnes o 04.00 h miestneho času (v stredu o 20.00 h SELČ).

Polícia a záchranné služby odmietli uviesť podrobnosti o nájdenom tele. Záchranári s cvičenými psami a s použitím kamier pokračovali v prehľadávaní trosiek.

"Stále sme v pátracej a záchrannej fáze. Ešte sú nezvestní dvaja ľudia," informoval novinárov Ian Krimmer, hovorca hasičskej a záchrannej služby v austrálskom štáte Nový Južný Wales. Pátranie spomaľovali nestabilné sutiny a nepriaznivé počasie, ale záchranári budú vo svojom úsilí pokračovať aj v noci, dodal hovorca.

Do nemocnice previezli dvoch obyvateľov, ktorí vyskočili z okien druhého poschodia, a ďalšieho muža, ktorý utrpel poranenia hlavy pod troskami krátko po explózii. Svedkovia hneď po výbuchu pre televíziu ABC uviedli, že v byte nad obchodom žili dvaja dospelí a bábätko. Polícia oznámila, že incident vyšetruje ako podozrivú udalosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu