Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Prvé výsledky z čiernych skriniek malajzijského boeingu: Čo sa dialo pred pádom na palube?

(Zdroj: news.com.au, SITA)

KUALA KUMPUR - Poznáme prvé výsledky z čiernych skriniek zostreleného malajzijského boeingu! Hlasové záznamy nenaznačujú nič mimoriadne, let mal byť kľudný. Tragické udalosti sa museli zomlieť veľmi rýchlo.

Predbežná analýza hlasovej konverzácie zaznamenanej v čiernych skrinkách malajzijského lietadla zostreleného nad Ukrajinou ukazuje, že pred pádom stroja sa na palube nič mimoriadneho nestalo. S odvolaním na informáciu vyšetrovateľov to napísali malajzijské noviny The New Straits Times. Všetko nasvedčuje tomu, že udalosti predchádzajúce katastrofe boli veľmi náhle.

"Z toho, čo sme zatiaľ počuli, vyplýva, že sa nestalo nič neobyčajného," povedal novinám zdroj blízky vyšetrovaniu. "Neexistuje žiadny náznak, že by pilot zaznamenal alebo pocítil čokoľvek mimoriadne," konštatoval zdroj. Ďalšie informácie odmietol uviesť s tým, že prvá predbežná oficiálna správa by mala byť zverejnená tento týždeň.

Čierne skrinky zaznamenávajú hlasovú a dátovú komunikáciu posádky s letovými dispečermi a zachytávajú aj všetky zvuky v pilotnej kabíne. Po páde malajzijského boeingu, na ktorého palube zahynulo 298 ľudí, sa dostali do rúk východoukrajinských vzbúrencov, ktorí ich neskôr dali malajzijským vyšetrovateľom.

Skrinky boli ľahko poškodené, ich záznamové nosiče ale boli údajne neporušené. Analýzou čiernych skriniek sa zaoberá špecializované pracovisko britského ministerstva dopravy v juhoanglickom Farnborough.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu