Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pomýlený Austrálčan vyvolal v lietadle poplach: Chcel na toaletu, netrafil dvere!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wired.com)

PERTH – Austrálsky pasažier Matt Lockley si pomýlil dvere kokpitu s toaletou, čo v piatok vyvolalo obavy z únosu lietadla spoločnosti Virgin Australia, ktoré letelo z mesta Brisbane na indonézsky ostrov Bali obľúbený u dovolenkárov. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na indonézsku políciu.

Lockley uviedol polícii na Bali po svojom zatknutí, že ešte pred pristátím Boeingu 737-800 urýchlene potreboval ísť na toaletu a búchal na dvere, ktoré pokladal za dvere toalety. Dvere však viedli do kokpitu a pilot Neil Thomas Cooper zareagoval tak, že upozornil indonézskych leteckých dispečerov na možný únos. Členovia posádky potom Lockleyho premohli a spútali. Spoločnosť Virgin Australia informovala, že 137 pasažierov a sedem členov posádky na palube stroja neboli počas letu v ohrození.

Po odobratí vzorky krvi od Lockleyho polícia uviedla, že Austrálčan užil niekoľko tabletiek proti bolesti, vrátane štyroch piluliek Panadolu a dvoch piluliek Voltarenu. Polícia najprv tvrdila, že Lockley bol opitý. Lockleyho, ktorý cestoval na návštevu svojej indonézskej manželky, ukázali v záberoch miestnej televízie krátko po tom, čo lietadlo obkľúčili bezpečnostní agenti a dav reportérov. Polícia ukázala médiám aj mužove doklady totožnosti.

Muž sa verejne k incidentu nevyjadril a zostáva v policajnej väzbe. Polícia oznámila, že Lockley "je stále v depresii, preto si potrebuje oddýchnuť".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu