Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Natascha Kampusch trpí nadváhou

Za štyri mesiace sa Natascha stihla  pekne zaguľatiť. Jej nadváha súvisí so psychickými problémami. Zobraziť galériu (5)
Za štyri mesiace sa Natascha stihla pekne zaguľatiť. Jej nadváha súvisí so psychickými problémami.

VIEDEŇ - V bacuľatej dievčine by dnes ťažko niekto spoznal unesenú Nataschu Kampusch (18), ktorá prežila zatvorená dlhých osem rokov v podzemnom väzení. Obezita je zjavný dôsledok bezohľadného zaobchádzania jej únoscu Wolfanga Priklopila († 44).

Osem rokov života v tmavej pivnici si dodnes vyberá svoju daň. Natascha reaguje citlivo na slnečné svetlo a v noci nedokáže spať viac ako štyri hodiny. Jej únosca Wolfgang Priklopil ju nechával často hladovať a potom ju zasa úmyselne prekrmoval. Už v prvom rozhovore po úteku Natascha uviedla, že dostatok jedla je jedna z vecí, ktoré pre ňu znamená sloboda. Po úteku sa začala normálne stravovať, lenže jej organizmus ešte nie je zvyknutý na pravidelný prísun kalórií. Za neúmerné priberanie zrejme môžu aj sedatíva, ktorými ju dopuje tím psychológov okolo nej.

Pre Nataschu je teraz najdôležitejšia škola. Dohnať musí roky zameškanej školskej dochádzky, aby mala aspoň základné vzdelanie. Od začiatku januára sa jej individuálne venujú štyria učitelia, ktorí jej vysvetľujú učebnú látku pre piaty a šiesty ročník základnej školy. Niekoľkonásobná milionárka, ktorá zbohatla na predaji svojho príbehu médiám, si dnes prenajíma podkrovný byt vo Viedni. Napriek tomu často prespáva vo svojej detskej izbe u rodičov, pretože sa bojí samoty.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu