Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rusko: Vykoľajený vlak zachvátil požiar

Mohutný požiar vykoľajeného cisternového vlaku
Mohutný požiar vykoľajeného cisternového vlaku (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Viac než 300 hasičov a 100 kusov požiarnickej techniky odstraňovalo dnes v ruskej Kirovskej oblasti následky železničného nešťastia, keď sa vykoľajil nákladný vlak prevážajúci skvapalnený plyn a vzbĺklo najmenej 12 cisterien.

Agentúra Interfax uviedla, že vlaková súprava pozostávala z 89 vagónov, pričom skvapalnený plyn prevážalo 65 z nich. Podľa tweetu Nikitu Belych, ktorý je poverený vedením Kirovskej oblasti, po vykoľajení sa časti vagónov oheň zachvátil až 32 cisterien.

Požiar sa po niekoľkých hodinách podarilo lokalizovať. Na jeho likvidácii sa podieľali aj dve špeciálne hasičské vlakové súpravy, ako aj vrtuľník ministerstva pre mimoriadne situácie.

Agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na oficiálne zdroje dodala, že pri vlakom nešťastí nikto nezranil. Úrady nariadili evakuáciu asi 700 ľudí z priľahlých bytových domov a firiem v blízkosti miesta havárie. Podľa odborníkov na životné prostredie v súvislosti so splodinami horenia obyvateľstvu Kirova a okolia nehrozí žiadne vážnejšie nebezpečenstvo. Napriek tomu však obyvateľov mesta vyzvali nevychádzať a neotvárať okná.

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie sa prípadom začal zaoberať pre podozrenie z porušenia pravidiel bezpečnosti železničnej premávky. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu