Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Streľba v USA: Mladá žena údajne trpela popôrodnou depresiou

Mladá žena údajne trpela popôrodnou depresiou
Mladá žena údajne trpela popôrodnou depresiou (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Mladá žena, ktorú v noci nadnes počas automobilovej naháňačky medzi Bielym domom a Kapitolom vo Washingtone zastrelili policajti, trpela popôrodnou depresiou. Informovala o tom dnes televízia ABC s odvolaním sa na matku zastrelenej 34-ročnej Afroameričanky Miriam Careyovej, pochádzajúcej zo Stamfordu v štáte Connecticut.

Careyová sa vo štvrtok pokúsila autom dostať cez znížené barikády na príjazdovú cestu k Bielemu domu. Keď sa jej to na druhej prekážke nepodarilo, otočila vozidlo do opačného smeru, pričom zrazila príslušníka tajnej služby. Vzápätí sa snažila z miesta uniknúť. 

Po pomerne dlhej naháňačke s políciou ju zastrelili priamo pred budovou, kde majú kancelárie viacerí senátori. Na zadnom sedadle auta policajti našli vyše ročné dievčatko, ktoré pri streľbe neutrpelo žiadne zranenia.

"(Miriam) mala po narodení dieťaťa vlani v auguste popôrodnú depresiu. Ochorela niekoľko mesiacov po pôrode. Mala depresiu a ležala aj v nemocnici," uviedla pre ABC jej matka, ktorá netuší, ako sa jej dcéra vo štvrtok ocitla vo Washingtone. Uviedla, že Miriam Careyová vzala dieťa a mala v úmysle navštíviť s ním v Connecticute lekára.

Veliteľ polície pre oblasť Kapitolu Kim Dine pred novinármi spresnil, že v žiadnom prípade nešlo o dopravnú nehodu či incident súvisiaci s cestnou premávkou, ale ani o teroristický čin. "Bola to ojedinelá udalosť," dodal.

V súvislosti so streľbou v objekte veliteľstva amerického vojenského námorníctva vo Washingtone, kde strelec Aaron Alexis pred dvoma týždňami usmrtil 12 ľudí, sa mnohých ľudí na Kapitole a okolí zmocnila panika, píšu americké médiá. 

Počas naháňačky s Careyovou polícia rýchlo uzavrela budovu zákonodarného zboru, poslancov požiadala, aby sa zdržiavali na bezpečných miestach, a zamestnancov vyzvala, aby pozatvárali okná a vzdialili sa od nich. 

"Boli aj takí, čo sa rovno hodili na zem - nie preto, že by ich niekto zasiahol, ale v pude sebazáchovy," uviedol pre americké médiá senátor Sherrod Brown. Velenie washingtonskej polície vyslalo do ulíc v blízkosti dejiska drámy desiatky policajtov. Poplach bol zrušený asi po pol hodine. O udalosti bol informovaný aj prezident Barack Obama.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu