Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Vyvraždili sa navzájom: Dcéra s manželom zabili jej matku a brata, potom ich oboch zastrelil otec

Dom, v ktorom sa vyvraždila rodina
Dom, v ktorom sa vyvraždila rodina (Zdroj: Foto: Gary Baranec)

PITTSBURGH – Dve desaťročia trvajúci rodinný spor vyústil k najtragickejšiemu koncu. Otec a svokor zastrelil svoju dcéru a zaťa po tom, čo oni v rodičovskom dome zastrelili jeho manželku – dcérinu matku a syna – dcérinho brata.

Obrovská tragédia sa stala ešte v piatok. Vyšetrovanie rodinnej streľby stále pokračuje. Úrady informovali, že Josephine a Jeffrey Ruckingerovi plánovali zavraždiť členov svojej rodiny v ich vidieckom dome v Pennsylvánii. Stále ostáva nejasné, čo ich presne viedlo k smrtiacej konfrontácii.

"Zaparkovali na konci dlhej príjazdovej cesty a išli hore, ozbrojení," povedal pre denník usatoday.com okresný prokurátor. Podľa vyšetrovateľov Josephine Ruckingerová bola vyzbrojená brokovnicou, jej manžel mal pištoľ Derringer.  

John Frew, jeho manželka Roberta, a ich syn John ml. (47)  sa práve vrátili z večere. Sledovali televíziu v obývacej izbe, keď sa ozvalo klopanie na dvere. Polícia uvádza, že Roberta (64) otvorila dvere a zvolala: „Ach môj bože, oni majú zbrane!" Jej dcéra ju nemilosrdne zastrelila na mieste. John ml. sa potom pokúšal vyzbrojiť pištoľou, ale Jeffrey Ruckinger, dcérin manžel, mu nedal šancu a svojho švagra zasiahol niekoľkými ranami do hrude.     

Otec vrahyne Frew (67) schmatol revolver a vyšiel hľadať svoju dcéru. Vystrelil na ňu a zasiahol ju do hlavy, potom sa otočil a v prestrelke pokračoval so svojim zaťom Jeffrey Ruckingerom. Zabil ho a potom zavolal na políciu.

Dcéra Josephine Ruckingerová bola ešte nažive, keď dorazila polícia, neskôr však v nemocnici zomrela. Jej otec Frew, ktorý prišiel rukou dcéry a jej muža o svoju manželku a syna, nebol zranený.

Z predbežného vyšetrovania vyplýva, že otec Frew a jeho rodina boli obeťami  „vopred plánovanej vraždy a sprisahania". Konal v sebaobrane. Polícia tiež našla v Ruckingerovom aute plechovku plynu. Úrady stále zisťujú možný motív vrážd. Hovoria, že ním mohlo byť vlámanie a krádeže do Frewovho bydliska v minulosti. Keď Josephine mala okolo 20 rokov, opití spoločne s priateľom okradli jej rodičov. Ukradli tovar vrátane pištolí a potom utiekli do Pittsburghu. Rodičia ju zavrhli.

Rodinná priateľka uviedla, že dcéra a matka spolu nevychádzali, ale netušila, čo vyvolalo piatkovú tragédiu a dcérinu nenávisť k rodine.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu