Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Maďarom je tiež horúco: Takýto teplotný rekord namerali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ataddict.com)

BUDAPEŠŤ - V Budapešti dnes padol denný teplotný rekord, ortuť teplomera v Pestszentlörinci sa vyšplhala na 37,6 stupňa Celzia. Doterajší rekord z 3. augusta bol o pol stupňa nižší, namerali ho v roku 1998, informovala maďarská meteorologická služba.

Podľa agentúry MTI sa horúčava podpísala aj pod množstvo dopravných nehôd, pri ktorých sa pri Biatorbágyi, Dunaújvárosi, Tiszafürede a Mátraszölösi zranilo viac ľudí. Jeden človek zomrel pri čelnej zrážke dvoch nákladných áut pri juhomaďarskej Békešskej Čabe. 

Pri Mosonmagyaróvári na diaľnici M1 na severozápade Maďarska popoludní havaroval mikrobus, v ktorom sa štyria ľudia zranili. Neďaleko od tejto nehody v smere na Budapešť na uvedenej diaľnici havarovalo osem vozidiel, dve osoby sa pri nehode zranili. 

V Maďarsku budú pokračovať horúčavy aj v nadchádzajúcich dňoch. Štátny zdravotný ústav vydal ešte v piatok varovanie najvyššieho stupňa pred horúčavou pre územie 12 žúp a hlavného mesta až do pondelňajšej polnoci. V ostatných siedmich župách na severovýchode a východe krajiny platí výstraha druhého stupňa. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu