Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Moniku (†36) a Klárku (†8) v Egypte zrejme otrávili: Manžel vypovedal, zobrali mu pas!

Matka s dcérou sa už domov nevrátia
Matka s dcérou sa už domov nevrátia (Zdroj: panoramio.com, facebook)

PRAHA/HURGADA - Za možnú príčinu úmrtia dvoch českých turistiek v Egypte považuje prednosta pražského Ústavu súdneho lekárstva Jiří Hladík, ktorý je i súdnym znalcom, otravu, ktorej pôvod však nebol v jedle, ale iného pôvodu.

Hladík vo vysielaní televízie Prima s odvolaním sa na sprostredkované informácie poznamenal, že to znamená klasickú násilnú smrť v dôsledku podania jedu.

Detaily okolo nálezu oboch krajaniek ho prekvapili, osobitne to platí o polohe dcérky, ako ju znázorňoval riaditeľ egyptskej nemocnice.

Hladík navyše upozornil, že ak by išlo o otravu jedlom, potom by vzhľadom na výraznú odlišnosť hmotnosti matky a dcérky došlo najskôr k úmrtiu dievčatka a až následne matky. Bakteriálne ochorenie, ktoré by viedlo k smrteľnej otrave jedlom v priebehu niekoľkých hodín, nejestvuje, zdôraznil.

Manžel a otec zosnulých vraj vypovedal, že po niekoľko hodín sledoval televíziu v domnienke, že manželka a dcéra spia vo vedľajšej izbe. Mužovi, ktorého udalosti značne vykoľajili, by mal pomôcť aj psychológ vyslaný poisťovňou. Jeho pas sa však naďalej nachádza v rukách egyptských úradov, severoafrickú krajinu zatiaľ s ohľadom na pokračujúce vyšetrovanie nesmie opustiť. Pas mu zadržali.

Muž pre verejnoprávnu Českú televíziu povedal, že si nedokáže vysvetliť, ako sa to mohlo stať.

Celej rodine bolo vraj zle, ale najhoršie na tom bol on. "Zvracal som snáď desaťkrát, pätnásťkrát za hodinu. Manželka s dcérou na tom neboli tak strašne," uviedol a potom popísal, ako dcérke hovoril, aby sa o kúsok posunula a keď ju pri absencii akejkoľvek reakcie chytil za ruku, zistil, že je úplne ľadová.

O výsledkoch súdnej pitvy oboch zosnulých zatiaľ nie je nič známe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu