Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Tomu sa hovorí starostlivosť o študentov: Dostanú iPad zadarmo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LOS ANGELES - Americké mesto Los Angeles sa rozhodlo poskytnúť všetkým tamojším študentom zadarmo počítačové tablety iPad. Informoval o tom technologický server The Verge. Tablety majú študentom pomôcť pri výučbe a poskytnúť im nové zručnosti v oblasti informačných technológií.

V prvej fáze programu, ktorá si vyžiada 30 miliónov dolárov (22 600 000 eur), získa tablet už v tomto školskom roku približne 31 000 študentov. Do konca budúceho roka by malo tablet vybavený vzdelávacími aplikáciami bezplatne získať všetkých 640 000 študentov v okrese Los Angeles.

Prvá fáza sa podľa úradov týka študentov vysokých, stredných i základných škôl. "Zameriavame sa na deti, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou nemajú vlastný počítač, laptop alebo iPad," uviedol jeden z predstaviteľov losangeleského školského okresu.

Projekt podľa neho odštartovalo poznanie, že dnešní pracovníci potrebujú znalosť počítačov a ďalších moderných technológií prakticky vo všetkých oboroch, vrátane stavebníctva a automobilového priemyslu.

Tablety navyše umožnia zabezpečiť študentom interaktívnejšiu výučbu. Študenti a učitelia si budú môcť vďaka nim výučbu lepšie organizovať a prístroje im tiež umožnia zdieľať rôzne informácie a materiály.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu