Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Beštiálny únosca z Clevelandu sa už na slobodu nedostane: Dostal doživotie!

Obžalovaný Ariel Castro vchadza do súdnej siene
Obžalovaný Ariel Castro vchadza do súdnej siene (Zdroj: SITA)

CLEVELAND - Američan Ariel Castro, ktory je obžalovaný z únosov a opakovaného znásilňovania troch žien a tiež z vraždy, dnes pristúpil na dohodu s prokuratúrou ohľadne svojej viny a trestu. Pred súdom priznal spáchanie zločinov, z ktorých je obviňovaný, a súhlasil s doživotným väzením bez možnosti podmienečného prepustenia.

Prokurátori na druhej strane súhlasili, že nebudú pre muža (53) žiadať trest smrti. Obžalovaný, oblečený do oranžovej väzenskej kombinézy, sudcovi Michaelovi Russom povedal, že si plne uvedomuje, že na základe dohody už nikdy nevyjde z väzenia. "Rozumiem tomu," odpovedal na otázku sudcu.

Súhlas s dohodu znamená, že oslobodené ženy nebudú musieť vypovedať o rokoch strávených v Castrovom zajatí a o údajnom znásilnení. Samotná obžaloba má 977 bodov, ktoré okrem iného zahŕňajú únosy Giny DeJesusovej (23), Michelle Knightovej (32) a Amandy Berryovej (27), ich držanie v zajatí, opakované znásilňovanie a brutálne týranie.

Ariel Castro, ktorý priznal vinu v 937 bodoch, ich trýznil v pivničných priestoroch svojho domu, ktorý stojí v schátralej časti Clevelandu, druhého najväčšieho mesta štátu Ohio. Podľa súdnych dokumentov a policajných správ ženy okrem znásilňovania čas od času spútal reťazami alebo povrazmi, nechával ich hladovať a bil ich.

Jedna z nich pred šiestimi rokmi porodila Castrovi dcéru a ďalšie údajne mnohokrát nútene potratili. Prípad začal v auguste 2002, keď uniesol prvú obeť. Odhalený bol až začiatkom tohtoročného mája, keď sa jednej z unesených žien podarilo utiecť.

V súvislosti s potratmi, ktoré privodil tehotné obete bitím a hladovaním, je Castro tiež obžalovaný z vraždy. Podľa zákonov Ohia by prokurátori mohli za vraždu žiadať trest smrti, dohoda o priznaní viny ale túto možnosť vylučuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu