Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Rusi pašovali medvedie laby: Hrozí im trest smrti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEKING - Dvom občanom Ruska hrozí v Číne dlhoročné väzenie alebo dokonca trest smrti za pokus o prepašovanie 213 medvedích láb, ktoré sú v Číne považované za lahôdku a liečivo, ale ich predaj je prísne zakázaný v súlade so zákonom o ochrane ohrozených živočíšnych druhov.

Dvoch obyvateľov ruského Zabajkalského kraja zadržali čínski colníci na hraničnom priechode na prelome mája a júna po tom, čo v pneumatikách ich auta objavili kontraband v podobe 213 medvedích láb, informovala agentúra RIA Novosti. Čínsky denník Global Times napísal, že ide o najväčší doteraz zadržaný kontraband tohto druhu.   

Predstaviteľ ruského ministerstva zahraničných vecí v meste Čita Alexej Koteľnikov potvrdil zadržanie dvoch občanov Ruskej federácie, ktorí sú momentálne vo vyšetrovacej väzbe. Podľa jeho slov čínske úrady pašeráctvo tohto druhu trestajú veľmi prísne, ako príklad uviedol kauzu z roku 2008, keď boli dvaja občania Ruska v Číne odsúdení na doživotie za pokus o prepašovanie jeleních parohov.

RIA Novosti dodala, že na čínskom čiernom trhu sa za kilogram láb medveďa hnedého platí 600 dolárov. Na ruskom čiernom trhu stoja 2000 rubľov za kilogram.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu