Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vlakové nešťastie pri New Yorku: Zrážka si vyžiadala najmenej 70 zranených

Pri zrážke dvoch vlakov pri New Yorku sa zranilo okolo 70 ľudí Zobraziť galériu (4)
Pri zrážke dvoch vlakov pri New Yorku sa zranilo okolo 70 ľudí (Zdroj: SITA)

FAIRFIELD - Pri zrážke dvoch vlakov rušnej prímestskej linky neďaleko New Yorku sa v noci na dnešok SELČ zranilo približne 70 ľudí. Súpravami cestovali stovky pasažierov. Traja pacienti sa dnes ráno miestneho času nachádzali v kritickom stave, obete na životoch ale hlásené nie sú. Príčiny nehody sa podľa agentúry AP vyšetrujú.

Vlaky spoločnosti Metro-North Railroad sa zrazili pri Fairfielde v štáte Connecticut asi 80 kilometrov od centra New Yorku v piatok krátko po 18:00 miestneho času (dnes po polnoci SELČ). Vlak idúci z New Yorku do New Havene pri Fairfielde sa vykoľajil a narazil do vlaku idúceho opačným smerom na vedľajšej koľaji. Po zrážke sa vykoľajili tiež niektoré vagóny druhého vlaku, uviedol hovorca prepravcu Aaron Donovan. V oboch vlakoch bolo podľa miestnych úradov zhruba 700 ľudí.
    
Guvernér štátu Connecticut Dannel Malloy vyhlásil, že nie je dôvod považovať udalosť za niečo iné ako nehodu. Vlakové súpravy a koľaje utrpeli rozsiahle škody a obnova normálnej prevádzky na linke by podľa neho mohla trvať až do pondelka.
    
Metro-North Railroad je jedným z dvoch najväčších prevádzkovateľov osobnej železničnej prepravy v USA. Jej linky spájajú New York s jeho severnými predmestiami v štátoch New York a Connecticut.
    
Ďalší prevádzkovateľ železničnej dopravy na tejto trati Amtrak prerušil po nehode prevádzku na linke medzi New Yorkom a Bostonom na neurčito.
    
Guvernér Malloy uviedol, že nehoda bude mať "významný vplyv na severovýchodný koridor". Podľa jedného z miestnych činiteľov, starostu Bridgeporte Billa Fincha by narušenie dopravy spôsobené nehodou mohlo regionálnu ekonomiku vyjsť na milióny dolárov, a prevádzku na trati treba čo najrýchlejšie obnoviť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu