Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nebezpečný zločinec ušiel z väzenia: Von sa prekopal lyžicou

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Až dnes ráno si dozorcovia v moskovskej väznici všimli neprítomnosť jedného zo zverencov, ktorý slovami hovorcu väzenskej správy "opustil celu dierou v strope". Utečenec potom zdolal aj strechu a stenu. Po Olegovi Topalovovi (32) sa pátra.

Do väzby sa rodák zo Soči dostal už predvlani kvôli obvineniu zo spáchania dvoch vrážd a nelegálneho obchodu so zbraňami. Doteraz však odsúdený nebol. Problémy zrejme neminú ani dozorcov, už vyšetrovaných kvôli nedbanlivosti. Nezaznamenali totiž, že Topalov si únikový otvor v strope vytvoril nejspíš vlastnou lyžicou ako jediným dostupným nástrojom. Vyšetrovatelia teraz vypočúvajú sedem spoluväzňov zo spoločnej cely v nádeji, že o utečencovi niečo prezradia.

Z väznice Matrosskaja Tišina, postavenej rok po vojne, sa v posledných rokoch podarilo utiecť len trom ďalším väzňom. Miesto získalo istú známosť aj doteraz neobjasneným úmrtím právnika zahraničného investičného fondu Sergeja Magnitského, ktorý ale bol do tamojšej väzenskej nemocnice prevezený z inej moskovskej väznice, zvané "Butyrka", až krátko pred smrťou.

"Prípad Magnitskij" vyvolal aj spory medzi Moskvou a Washingtonom, ktorý sa rozhodol potrestať sankciami ruských úradníkov zapletených do podozrivého úmrtia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu