Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri sýrsko-tureckej hranici vybuchol mikrobus, zomrelo 13 ľudí

Turecký vicepremiér Bulent Arinc povedal, že vyšetrujú možné príčiny výbuchu
Turecký vicepremiér Bulent Arinc povedal, že vyšetrujú možné príčiny výbuchu (Zdroj: SITA)

REYHANLI – Výbuch sýrskeho mikrobusu na hraničnom priechode Sýrie s Tureckom, pri tureckom meste Reyhanli, zabil dnes najmenej 13 ľudí, traja z nich boli Turci. Ďalších 28 ľudí zranil, 13 z nich vážne, citovala tureckého premiéra Recepa Tayyipa Erdogana agentúra Reuters.

Svedkovia videli tesne pred výbuchom vozidlo dojsť na hraničný priechod Cilvegozu, ktorý je jedným z hlavných vstupných brán pre sýrskych utečencov do Turecka. Vybuchlo v okamihu, keď prechádzalo cez územie nikoho medzi oboma krajinami, iba zopár metrov od tureckej pohraničnej brány, kde sa nachádzali desiatky sýrskych civilistov a tureckých humanitárnych pracovníkov. Výbuch vyrazil bránu a odtrhol časť strechy hraničnej kontroly, poškodil tiež autá zaparkované v blízkosti.

Turecký vicepremiér Bulent Arinc povedal, že vyšetrujú možné príčiny výbuchu, vrátane samovražedného útoku, ale bolo by nesprávne prijímať unáhlené závery. "Zatiaľ vieme, že mikrobus so sýrskou ŠPZ prichádzajúci z druhej  strany vybuchol. Bola to silná explózia," povedal Arinc, ktorý je aj hovorcom vlády, reportérom po pravidelnom zasadnutí kabinetu.

"Či bolo vozidlo naložené výbušninami alebo niečím iným, bude jasné najneskôr zajtra," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu