Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Majiteľa čajovej plantáže aj s manželkou upálili nahnevaní robotníci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: treehugger.com)

ÁSAM - Stovky nahnevaných robotníkov na čajovníkovej plantáži vo východoindickom zväzovom štáte Ásam upálili v stredu večer majiteľa plantáže s jeho manželku v ich dome. Oznámila to dnes polícia, ktorú citovala agentúra DPA.

Polícia uviedla, že v dome našla už iba obhorené telesné pozostatky manželského páru. Incidentu predchádzali v uplynulých mesiacoch problémy s robotníkmi na plantáži - jej majiteľ pred niekoľkými týždňami viacerých z nich prepustil.

Asi 700 robotníkov vyzbrojených lukmi a šípmi obkľúčilo v stredu večer dom, podpálilo ho a uväznilo vnútri jeho majiteľa s manželkou. Polícia prípad vyšetruje, ale zatiaľ nikoho nezatkla. Majiteľ mal problémy s robotníkmi už pred dvoma rokmi na inej svojej plantáži, napísala indická tlačová agentúra IANS. Vtedy do protestujúcich pred svojím domom strieľal, pričom smrteľne zranil tínedžera. Bol obvinený zo zabitia, ale súd ho prepustil z väzenia na kauciu.

 India je po Číne druhým najväčším producentom čaju. Polovica jej produkcie pritom pochádza z vyše 800 čajových plantáží v Ásame.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu