Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Smutné Vianoce pre Poľsko: Bytové požiare si vyžiadali šesť životov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VARŠAVA/SAALFELDEN - Šesť ľudí prišlo na Štedrý večer v Poľsku o život pri požiaroch bytov a domov, ktoré väčšinou spôsobili sviečky na vianočných stromčekoch alebo v dekoráciách.

O požiaroch dnes informovala tlačová agentúra DPA, s odvolaním sa na poľské médiá. Už pred Vianocami museli poľskí hasiči zasahovať častejšie ako zvyčajne, aby likvidovali požiare, pri ktorých horeli vianočné dekorácie.
      
Len od piatku mali poľskí hasiči viac ako 1300 poplachov. Celkovo pri predvianočných a vianočných požiaroch zahynulo v Poľsku 15 osôb.

Celkovo 25 ľudí museli na Štedrý deň evakuovať rakúski hasiči v meste Saalfelden v Salzbursku, kde vypukol bytový požiar. Desať bytov zostalo neobývateľných, uviedla dnes tlačová agentúra APA. Požiar vznikol v podkrovnom byte a rýchlo sa rozšíril na krov budovy, ktorý úplne zhorel. Hasiči museli otvoriť strechu, čím plamene získali kyslík a oheň znovu vzbĺkol.
      
Rakúska polícia sa domnieva, že príčinou vzniku požiaru bola pokazená chladnička. Evakuovaných ľudí previezli najskôr na políciu, potom ich dočasne umiestnili do telocvične základnej školy, kde im pracovníci Červeného kríža poskytli čaj a stravu. Na mieste nešťastia bol aj primátor mesta Günter Schied, ktorý sa snažil zabezpečiť ľuďom náhradné bývanie. Podľa polície sa pri požiari nikto nezranil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu