Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Guvernér Newyorku a ďalší politici: Chceme prísnejšie zákony o zbraniach!

Michael Bloomberg
Michael Bloomberg (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Newyorský demokratický guvernér Andrew Cuomo, starosta New Yorku Michael Bloomberg a ďalší politici sa v nedeľu vyslovili za to, aby Kongres USA prijal v súvislosti s piatkovou streľbou na škole Newtowne prísnejšie zákony o zbraniach. Uviedol to blog The Lede na stránke denníka New York Times.

"Chápem politiku a chápem obavy, ale už je toho dosť," povedal Cuomo novinárom na Manhattane. "Čo teraz robíme, nedáva zmysel a my sme lepší. Dúfam, že ľudia využijú túto chvíľu, aby sa zastavili a premýšľali, a ja dúfam, že politici sa toho chopia," dodal.

Cuomo označil streľbu v Newtowne za "najhoršiu nočnú moru každého rodiča". Na otázku, či si myslí, že by tlak na väčšie obmedzenie zbraní priniesol zvrat, odpovedal: "Dúfam, že áno."

Súčasnú situáciu považuje za výsledok kultúry násilia a zlého duševného zdravia, ale je to aj otázka kontroly zbraní, ktorá sa čiastočne musí riešiť na federálnej úrovni. "Keby federálne zákony o zbraniach dávali zmysel, bola by iná situácia," konštatoval Cuomo.

Po tohtoročnej masakre v Aurore v štáte Colorado, ktorá si vyžiadala 12 obetí, niektorí demokratickí zákonodarcovia uviedli, že prísnejšie zbraňové zákony budú ich prioritou v ďalšej legislatívnej perióde, začínajúcej sa v januári.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu