Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

V Rakúsku prepadli nevestinec, dobili majiteľa a odviezli Slovenku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LEOBEN - Vynesením rozsudkov vyvrcholil dnes popoludní proces so štvoricou mužov, ktorí 30. októbra 2011 v skorých ranných hodinách odviezli z erotického klubu v Trabochu v rakúskej spolkovej krajine Štajersko prostitútku zo Slovenska.

Krajinský súd v Leobene, ktorý všetkých obvinených oslobodil od žaloby z trestného činu obmedzovania osobnej slobody, odsúdil otca Slovenky na 24 mesiacov väzenia, z toho sedem nepodmienečne, jej bratranca na 21 mesiacov väzenia, z toho sedem nepodmienečne, expriateľa mladej ženy na 21 mesiacov, z toho sedem nepodmienečne, a známeho rodiny na 18 mesiacov väzenia, z toho sedem nepodmienečne, informovala agentúra APA.
      
Zadržaní si nepodmienečné tresty už odpykali vo vyšetrovacej väzbe. Ani oni, ani prokuratúra sa k trestom zatiaľ nevyjadrili, takže ešte nie sú právoplatné.
      
Podľa žaloby Slovenka neodišla z nevestinca dobrovoľne, ale s použitím násilia. Štvorica mužov obžalovaných z obmedzovania osobnej slobody, ale aj nepovoleného nútenia, vyhrážania a lúpeže sa však cítila vinná len čiastočne, otec Slovenky sa vyhlásil za nevinného. Traja z nich sa už v minulosti dostali do konfliktu so zákonom na Slovensku alebo v Rakúsku.
      
Súd dnes vypočul svedkov, ktorí hovorili o násilnej akcii. Samotná Slovenka sa v súdnej sieni neobjavila s tým, že sa v súčasnosti nachádza vo vlasti.
      
Štvorica mužov v ten deň vtrhla do erotického klubu a dožadovala sa kontaktu so Slovenkou. Keď im rumunský majiteľ zariadenia okamžite nevyhovel, zbili ho podobne ako jedného návštevníka klubu. Napokon ich 30-ročná partnerka majiteľa zaviedla k izbe hľadanej Slovenky. Majiteľ, jeho partnerka i druhý zbitý muž vyviazli s ľahkými zraneniami.      

Páchatelia obrali obete o peňaženky i mobilné telefóny a z miesta činu ušli v spoločnosti Slovenky na vozidle typu Audi so striebornou metalízou s viedenským evidenčným číslom. V krátkom čase ich však vypátrali vo Viedni a zadržali.
      
Slovenka situáciu od začiatku vyšetrovania zľahčovala tým, že "jednoducho odišla". Jej blízki mali evidentne problém s tým, že pracovala vo verejnom dome.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu