Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Našli telo veterána (24) vojny z Iraku, ktorý vraždil ľudí v horách!

Zbrane nie sú pre Barnesa žiadnou novinkou
Zbrane nie sú pre Barnesa žiadnou novinkou (Zdroj: cbsnews.com)

SEATLLE - Americká polícia našla v pondelok telo veterána z irackej vojny, podozrivého zo zastrelenia lesnej strážkyne v národnom parku Mount Rainier v štáte Washington.

Muž podľa polície podľahol chladu, keď sa boril v snehu, vysokom až po hruď. Takmer deň sa mu darilo unikať príslušníkom špeciálnej jednotky (SWAT) so snežnicami, ako aj ďalším policajtom a psom, ktorí ho prenasledovali. "Mal na sebe tričko, džínsy a jednu tenisku. To bolo všetko," uviedol hovorca šerifovho úradu v okrese Pierce. Mužovo telo našli tvárou v snehu.

Benjamin Colton Barnes (24) ušiel do odľahlého parku po tom, ako  pri streľbe pri Seattli údajne zranil štyroch ľudí.

Tridsaťštyriročná matka dvoch malých detí Margaret Andersonová prišla o život, keď sa spolu s kolegom pokúsila zastaviť vozidlo dvadsaťštyriročného Benjamina Colton Barnesa. Po ňom bolo vyhlásené pátranie v súvislosti so streľbou, ktorá si v obci Skyway severne od Seattlu v nedeľu ráno vyžiadala štyroch zranených.

Park v štáte Washington, v ktorom sa v nedeľu nachádzal rad výletníkov, okamžite po tragickej udalosti uzavreli. Asi 125 návštevníkov muselo cez noc zostať v návštevníckom stredisku, až nad ránom ich strážcovia parku previezli mimo rezerváciu. "Bolo bezpečnejšie vykonať evakuáciu za tmy ako vo dne," povedal hovorca parku Ed Troyer.

Podľa vyšetrovateľov trpel Barnes, ktorý bol v Iraku nasadený v rokoch 2007 až 2008, posttraumatickou stresovou poruchou. V minulosti sa u neho objavovali nezvládateľné výbuchy hnevu striedané s depresiami a s úvahami o samovražde. Podľa polície Barnes doma mal pomerne rozsiahly arzenál ručných zbraní.

Správa parku dnes uviedla, že vstup do rezervácie s nabitou zbraňou je legálny. Americký Kongres totiž vlani zrušil príslušný zákaz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu