Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pozor, v Británii idú štrajkovať dva milióny zamestnancov!

Heathrow
Heathrow

LONDÝN - Dva milióny zamestnancov sektora verejných služieb sa v stredu chystajú v Británii štrajkovať na protest voči posunu hranice odchodu do dôchodku o jeden rok a zvýšeniu odvodov do dôchodkových poisťovní.

Britská vláda obvinila odbory, že chcú v hospodársky ťažkých časoch zámerne ochromiť verejný život v krajine. Líder opozičných labouristov Ed Miliband však konštatoval, že spomínané plány znamenajú prakticky trojpercentné zvýšenie daní pre ľudí s najnižšími príjmami.

Najväčšie dôsledky môže mať protestná akcia v leteckej doprave, pretože na londýnskom Heathrowe, najväčšom európskom letisku, sa chystá na štrajk personál, ktorý má na starosti kontrolu cestovných dokumentov. Vzdušný prístav dokonca apeloval na letecké spoločnosti, aby naplno nevyťažovali svoje stroje, čo by čiastočne odbremenilo pasovú kontrolu a zmenšilo očakávaný nával pasažierov.

Protestná akcia sa dotkne však aj prevádzky v nemocniciach a školách. Úrady apelovali na rodičov, aby v prípade nutnosti vzali svoje deti do práce. Až 90 percent vzdelávacích zariadení by podľa odborárskych zdrojov malo zostať v stredu uzavretých, v nemocniciach sa odkladajú operácie, ktoré nie sú urgentné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu