Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Ďaľšie zemetrasenie v Turecku: Najmenej sedem mŕtvych

Zemetrasenie v Turecku Zobraziť galériu (2)
Zemetrasenie v Turecku

ANKARA - Najmenej sedem ľudí zahynulo v stredu večer pri zemetrasení vo východnom Turecku. Vyše 100 ďalších ľudí uviazlo pod troskami hotelov a ďalších zrútených budov, informovala agentúra DPA.

Záchranári pátrali po ľuďoch v troskách celú noc a do dnešného rána sa im podarilo vytiahnuť 23 zranených. V postihnutej oblasti sa zrútilo 25 budov, väčšina však bola po októbrovom silnom zemetrasení v regióne prázdna. V jednom z dvoch zrútených hotelov, kde sa nachádzalo najviac uviaznutých ľudí, bývali podľa televízie Sky Türk novinári a záchranári.

Otrasy s magnitúdou 5,7, ku ktorým došlo o 21.23 h miestneho času (20.23 h SEČ) približne 20 kilometrov juhozápadne od mesta Van v rovnomennej provincii, boli druhým silným zemetrasením v tomto regióne za necelé tri týždne. Mnohí ľudia utekali v panike do ulíc a v strachu pred ďalšími otrasmi sa neodvážili v noci vrátiť domov. Región zasiahli ďalšie dotrasy, dva najsilnejšie mali magnitúdu 4,5.

Len 23. októbra zdevastovalo provinciu Van, ktorá leží pri hraniciach s Iránom a má prevažne kurdské obyvateľstvo, zemetrasenie s magnitúdou 7,2. O život vtedy prišlo okolo 600 ľudí, tisíce ďalších obyvateľov utrpeli zranenia a najmenej 2000 budov bolo zničených. V oblasti odvtedy zaznamenali približne 1400 ďalších otrasov zeme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu