Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Lietadlu s 11 ľuďmi začal horieť motor, zmizlo z radarov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Wikipedia)

MOSKVA - Ruskí záchranári pátrajú po nákladnom lietadle An-12, ktoré zmizlo z obrazoviek radarov pri Magadane na Ďalekom východe. Oznámili to dnes miestne úrady. Ešte pred prerušením spojenia posádka ohlásila, že lietadlu horí jeden z motorov a stroj stráca palivo. Podľa rôznych údajov sa na palube nezvestného lietadla nachádzalo osem až 11 ľudí, vrátane posádky.

Stroj letel z Komsomolsku na Amure do Kipervijlu na Čukotke s medzipristátím v Magadane. Asi po 300 kilometroch letu posádka zaznamenala požiar motora a otočila sa späť k návratu do Magadanu. Zakrátko však lietadlo prudko kleslo a zmizlo z radarov. Medzitým havarijný signál z nezvestného lietadla zaznamenala družica, a tak na miesto vyleteli záchranári. O osude nezvestných členov posádky a cestujúcich zatiaľ nie je nič známe. Záchrannú operáciu komplikuje hmla.
    
August býva v Rusku nazývaný "mesiacom katastrof", zatiaľ sa však len v pondelok zranilo 12 ľudí pri "tvrdom pristátí" lietadla Antonov v Blagověščensku na Ďalekom východe. V júli pri leteckých katastrofách zahynulo najmenej desať ľudí, zatiaľ čo 122 obetí si vyžiadalo potopenie výletnej lode na rieke Volge. V júni pri Petrozavodsku na severozápade krajiny pri nehode lietadla Tu-134 zahynulo 47 ľudí. Následne sa prezident Dmitrij Medvedev dožadoval urýchleného stiahnutia zastaraných strojov z prevádzky, čo by však rozsiahle oblasti Sibíru a Ďalekého východu pripravilo o letecké spojenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu