Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Dievčatko (7) sa po vybratí nádoru nedokáže prestať smiať!

Lekári dúfajú, že smiech sa po čase prestane Zobraziť galériu (2)
Lekári dúfajú, že smiech sa po čase prestane (Zdroj: North News & Pictures Ltd)

LONDÝN/BRATISLAVA - Život malej Agličanky Enny Stephensovej sa po operácii nádoru na mozgu výrazne zmenil kvôli bizarnému vedľajšiemu efektu. Sedemročné dievčatko sa chichoce už celý mesiac a rodičia Vana a Doughie majú pocit, že im to pomáha vyrovnať sa s jeho chorobou.

Enne diagnostikovali nádor v júni tohto roka po návšteve očného lekára, ktorý zbadal opuch za jej okom. O mesiac neskôr ju operovali a dievča má pred sebou takmer rok a pol chemoterapie, rádioterapie a musí užívať rad liekov. Lekári sú však presvedčení, že sa im podarilo vybrať celý tumor a dávajú jej 80 % šancu na uzdravenie.

Po zlých správach tak môžu rodičia dúfať v dobrý koniec, ktorý je podfarbený aj neustále vysmiatou tváričkou ich dcérky.  "Keď sme boli navštíviť Ennu v nemocnici, snažili sme sa nasadiť si masku statočnosti, ale vo vnútri sme boli zdrvení. Ale akonáhle sa začala hihňať, uvedomili sme si, že robíme presne to isté. Bolo to tak nákazlivé a skvelý spôsob na uvoľnenie našich pocitov," uviedla jej matka.

Ennu do smiechu núti neurologická porucha spôsobená poškodením nervov, ktorá postihuje približne 5 % pacientov po operácii mozgu. Ľudia pri nej nie sú schopní ovládať svoje emócie. Našťastie aj v tomto smere sa vedľajší efekt u dievčaťa vyvíja priaznivo. Po troch týždňoch jeho záchvaty chichotu ustupujú a doktori dúfajú, že prestanú úplne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu