Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Japonec nakrútil v aute besnenie cunami a prežil!

Auto unáša cunami
Auto unáša cunami

BRATISLAVA - Aj viac ako tri mesiace po tragédii, ktorá si vyžiadala vyše 23-tisíc obetí, sa objavujú nové záznamy. Pohodová jazda japonským mestom Sendai sa zmenila na boj o život. Kamera vodiča zachytila zemetrasenie a nakoniec prívalovú vlnu, ktorá v priebehu niekoľkých sekúnd zaplavila 11. marca ulice.

V prvom momente jeden zo šoférov v panike vybehol z auta, ďalší fotografoval prvé prívalové vlny. Trvalo len niekoľko sekúnd a kamera zachytila desiatky áut plávajúcich medzi troskami.

Záznam sa skončil vo chvíli, keď trosky rozbili predné sklo vozidla. Podľa informácií z viacerých portálov vodič, ktorého auto zaniesla nakoniec voda do garáže, prežil. 

Ďalšie dramatické video zachytáva živel, pred ktorým kameraman unikol po vlastných. Niektorým obyvateľom sa podarilo uniknúť do vyšších poschodí, niekoľkí z nich akoby stále neverili, že voda môže skutočne dosiahnuť ešte vyššie.

Vojaci sa snažili dostať aj k staršiemu mužovi, ktorý len pomalou chôdzou unikal pred vlnami. Zo záberov nie je zrejmé, či sa muža nakoniec podarilo dostať do bezpečia. Ďalšie zábery zachytávajú už len plávajúce kopy trosiek na miestach, kde pred niekoľkými minútami boli úhľadné ulice.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu