Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Zomrel na chodbe nemocnice, 10 hodín si ho nikto nevšimol!

Večer ešte mladík žil Zobraziť galériu (6)
Večer ešte mladík žil

LONDÝN/BRATISLAVA - Odtajnené zábery bezpečnostnej kamery ukázali, ako personál v protialkoholickej liečebni v anglickom Manchestri s pokojom desať hodín prekračoval telo pacienta v domnení, že iba spí. Rodičia obete sú z nehumánnosti zdravotníkov zdrvení.

Zábery po roku odhalili, ako ošetrovatelia zanedbali starostlivosť o Petera Thompsona (41). Jeho bezvládne telo navyše ťahali chodbou, ako by to bolo mŕtve zviera.

Koroner  v utorok  vyhlásil, že smrť dobrovoľného pacienta, ktorý sa liečil zo závislosti na alkohole a drogách, bola úplne zbytočná. Súd svojím rozhodnutím jeho názor potvrdil. Traja zdravotníci tak čelia disciplinárnemu konaniu.

Incident sa stal v noci z 3. na 4. apríla 2010. Thompsona nevpustili na oddelenie, pretože sa vrátil s fľašou vodky a odmietol sa jej vzdať. Na chodbe zaspal okolo ôsmej večer. Namiesto toho, aby ho odviedli na pohotovosť, nechali ho ležať pomočeného na podlahe a vedľa neho položili uterák. Jedna zo zdravotníčok uviedla, že pacienta počas noci niekoľkokrát kontrolovala, ale až v 6:15 ráno ho objavila stuhnutého a vyhlásila poplach.

Nemocnica obvinenia zo zanedbania popiera. Rodine sa však ospravedlnila a vyjadrila hlbokú ľútosť nad okolnosťami za akých muž zomrel.

"To, čo nášmu Peterovi spravili, bolo úplne nehumánne. Nedokážem uveriť, že sa niečo podobné môže v 21. storočí stať. Nikdy tým ľuďom nebudem môcť odpustiť," povedal denníku Daily Mail Thompsonov 60-ročný otec Alan.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu