Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Šestorčatá nevážia ani kilo, sú v kritickom stave!

Hrdí rodičia Brendan a Stacey
Hrdí rodičia Brendan a Stacey (Zdroj: philly.com)

NEW YORK - Americké šestorčatá, ktoré sa na Deň detí narodili páru z Pensylvánie, sú v kritickom stave, ale reagujú na liečbu. "Ich stav je krehký a môže sa meniť z minúty na minútu," povedal neonatológ Gerard Clearly, podľa ktorého šestorčatá zostanú v nemocnici ešte zhruba tri mesiace.

Tri dievčatká pomenované Emma, Samantha a Olivia, a traja chlapci, ktorí dostali mená John, Patrick a Connor, sa narodili v priebehu necelých ôsmich minút cisárskym rezom s pomocou početného zdravotného tímu. Každé z novorodeniatok vážilo okolo 90 dekagramov, čo je váha prinášajúca so sebou vysokú úmrtnosť, uviedli lekári. Dobre ale reagujú na dýchacie prístroje a výživu.

Ich rodičia, Stacey (33) a Brendan (41) Careyovci, žijú v štvorizbovom dome vo Feasterville na predmestí Filadelfie. Doma majú šestnásťmesačnú dcérku Julianne.

"Naša deväťčlenná rodina je teraz kompletná," povedala na tlačovej konferencii Stacey. "Nepredpokladali sme, že nás bude toľko," dodala matka, ktorá pred otehotnením podstúpila liečbu plodnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu