Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Obama si uťahoval z Donalda Trumpa na prestížnej večeri

Barack Obama
Barack Obama

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama v sobotu na slávnostnú večeru pre novinárov akreditovaných v Bielom dome žartoval na účet miliardára a potenciálneho prezidentského kandidáta republikánov Donalda Trumpa a v jeho prítomnosti si robil žarty z jeho prezidentských ambícií. Informuje o tom agentúra Reuters.

Trump totiž stojí v čele tých republikánov, ktorí spochybňujú, že sa Obama narodil v USA a je v Bielom dome legálne. Obama v stredu zverejnil podrobnejšiu verziu svojho rodného listu, z ktorej vyplýva, že sa skutočne narodil na Havaji, teda na území Spojených štátov.

"Donald Trump je tu dnes s nami. Nikto iný než on nemôže byť šťastnejší a hrdší na to, že sa tá záležitosť s rodným listom môže uložiť do chládku," povedal Obama a použil Trumpová prezývku The Donald. "Konečne sa (Trump) môže zamerať na naozaj dôležité veci. Napríklad: sfalšovali sme pristátie na Mesiaci? Čo sa naozaj stalo v Roswelli? A kde sú Biggie a Tupac?" vtipkoval Obama, ktorý za svoje výroky zožal pobavené úsmevy a dlhotrvajúci potlesk.

V mestečku Roswell v Novom Mexiku mala podľa niektorých teórií pristáť v roku 1947 vesmírna loď s nepriateľskými mimozemšťanmi. Biggie Smalls a Tupac Shakur boli hudobné hviezdy, ktorých smrť je dodnes predmetom záhad a špekulácií. Rovnako tak sa občas objavujú špekulácie o tom, či skutočne Američania v roku 1969 pristáli na Mesiaci.

Obama v sobotu tiež "senzačne" oznámil, že potom, čo zverejnil svoj rodný list, môže po prvýkrát ukázať aj video, ako prišiel na svet. Potom bola hosťom premietnutá scéna z slávneho kresleného filmu Leví kráľ, kedy africký lev predstavuje nadšeným zvieratám svojho synčeka Simba. Obamov otec totiž pochádzal z Kene.

Svoj prejav Obama začal oslovením Moji drahí spoluobčania. Naznačil, že najväčšie Trumpove rozhodnutie súvisí s jeho televíznou reality show Celebrity Apprentice, v ktorej vždy musí nejakého kandidáta vyhodiť. "To sú rozhodnutia takého druhu, že ma nenechajú večer zaspať. Dobrá práca, dobrá práca," ironizoval prezident Trumpa a za smiechu v sále dodal, že Trump by určite priniesol do Bieleho domu zmenu.

Výročné stretnutie novinárov, ktorí píšu o Bielom dome, je tradičná stretávka politických elít, spoločenskej smotánky a celebrít všetkého druhu. Najväčšími hviezdami z predstaviteľov šoubiznisu tento rok boli herečka Scarlett Johanssonová a slávni filmári, bratia Joel a Ethan Coenovci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu