Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Polícia zadržala zdravotnú sestru, nafúkala 4 promile!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Neuveriteľné 4 promile mala zdravotná sestra, ktorú v pondelok zadržali pražskí policajti priamo v ordinácii. Informovala o tom policajná hovorkyňa Eva Miklíková.

Policajta do ordinácie privolal pacient, ktorý sa dostal so zdravotnou sestrou do sporu.

"Muž nám oznámil, že žena zrejme vykonáva svoju prácu pod vplyvom alkoholu, orientačná dychová skúška podozrenie potvrdila," povedala hovorkyňa.

Policajti ženu previezli na stanicu a začali s ňou skrátené prípravné konanie. Zdravotníčka je podozrivá z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za problémy s alkoholom bola trestaná už v minulosti. Za jazdu v podnapitom stave dostala zákaz riadenia motorových vozidiel.

V Česku zaznamenali v tomto roku už niekoľko podobných prípadov u zdravotníkov. V januári v Novom Městě nad Metují chirurg (53) ordinoval, hoci mal údajne v krvi 4,16 promile alkoholu. Mužovi hrozia až tri roky väzenia. O mesiac neskôr nadýchal lekár v ordinácii v Otrokoviciach takmer tri promile alkoholu, podobnú hladinu alkoholu v krvi mala v polovici januára aj detská lekárka z Nového Města na Morave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu