Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Astronóm sa strápnil pred divákmi, nevšimol si meteorit!

Thompsonovi preletel
Thompsonovi preletel

MANCHESTER - Chcel televíznym divákom ukázať čo všetko sa dá spozorovať na nočnej oblohe. Namiesto toho si anglický astronóm Mark Thompson vyrobil poriadny trapas keď mu priamo za chrtom preletel meteorit a on si ho vôbec nevšimol!

Thompson radil divákom televíznej stanice BBC ako sa na oblohe rozoznávajú jednotlivé súhvezdia a ktoré iné zaujímavé javy sa dajú nad hlavami spozorovať. Nedávny priamy prenos sa odohrával na poli neďaleko Jodrellovho centra pre astrofyziku, ktoré sa nachádza na severe Anglicka.

Priaznivcom astronómie oznámil, že "obloha je pokrytá mrakmi, a že sa na nej nedá vidieť nič zaujímavé". Vzápätí nato však za ním "presvišťal" meteorit. Muž sa ale aj naďalej sťažoval na zlú viditeľnosť a dodal, že "dnes v noci toho asi veľa neuvidíme". Diváci okamžite zareagovali a začali BBC doslova bombardovať telefonátmi a odkazmi na ich webovej stránke.

"Musím priznať, že som bol trochu nevšímavý. Som pravdepodobne jediný v celej krajine, kto to nevidel," povedal zahanbený Mark po tom, ako ho upozornili na prítomnosť kozmickej častice na oblohe.



Meteorit preletel poza chrábt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu