Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Na politickej scéne sa črtá prekvapenie: Beblavý ukázal FOTO s novými tvárami

(Zľava) Jozef Mihál, Katarína Macháčková, Simona Petrík, Miroslav Beblavý, Viera Dubačová, Zuzana Zimenová a Oto Žarnay. Zobraziť galériu (3)
(Zľava) Jozef Mihál, Katarína Macháčková, Simona Petrík, Miroslav Beblavý, Viera Dubačová, Zuzana Zimenová a Oto Žarnay. (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Nová nádej Slovenska? Hoci ešte nič nie je oficiálne, začína sa dávať dokopy skupinka poslancov a aktivistov, ktorí chcú založiť novú politickú stranu. Najnovšie zverejnil veľavravnú fotku nezaradený poslanec Miroslav Beblavý.

Na svojom profile na Facebooku zverejnil Miroslav Beblavý fotku, na ktorej sú členovia novovznikajúcej strany. "Cez víkend sme tvrdo pracovali na príprave novej politickej sily. Ako vidíte, bude mladá a plná elánu. Ja som v polohe bankára."

Podľa Jozefa Mihála je cieľom ich strany jasný. "Dať ľuďom nádej, vymeniť vládu Roberta Fica a zmeniť Slovensko na modernú európsku krajinu, z ktorej nebudú mladí utekať." Podľa neho sa strana bude profilovať ako centristická s cieľom ponúknuť pragmatické riešenia. Nebudú sa orientovať výrazne pravicovo ani ľavicovo, ani na výrazné konzervatívne alebo liberálne riešenia.

Strana v súčasnosti pozostáva z bývalých poslancov OĽaNO a SaS. Okrem zakladajúcich členov Miroslava Beblavého a Jozefa Mihála je tu bývalý stredoškolský učiteľ a protikorupčný aktivista Oto Žarnay, Beblavého asistent Oskar Dvořák, ktorý sa venuje kauzám v zdravotníctve Z bývalých členov Siete je v tíme v súčasnosti nezaradená poslankyňa Simona Petrík. právnička a primátorka Prievidze Katarína Macháčková a analytička vo vzdlávaní Zuzana Zimenová. 

(Zľava) Simona Petrík, Miroslav
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Marko Erd)

Tím postupne rozšírili ľudia z tretieho sektora a komunálnej politiky. Zakladateľka Súkromného centra voľného času Žirafa Ľudmila Chodelková, odborník na zahraničnú politiku a analytik Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku (SFPA) Vladimír Bilčík, advokát a spolupracovník Transparency International Pavel Nechala a ďalší.

K strane sa pridal aj odborník na témy sociálneho vylúčenia rómskych komunít Martin Vavrinčík. "Veľmi sa teším, že sa táto partia dala dokopy a pokúša sa spolu o niečo dobré. Špeciálne ma ešte teší jedna vec. Neviem, či pri zakladaní nejakej strany existovalo tak málo ega a tak veľa smiechu. No určite viem, že nikde ženy a mladí netvorili viac ako polovicu prítomných. Po tomto víkende u nás rozhodne nie sú len do počtu," napísal na Facebooku Vavrinčík.

Viac o téme: Jozef MihálMiroslav BeblavýViera Dubačová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu