Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Galko považuje trestné oznámenie Gašpara za zbytočné: Pozornosť treba upriamiť na Smer

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Trestné oznámenie prezidenta policajného zboru Tibora Gašpara, na základe ktorého sa majú prešetriť prekážky v práci vyšetrovacieho tímu Gorily, poslanec za SaS Ľubomír Galko považuje za zbytočné.

„To trestné oznámenie nič nerieši. Policajný prezident by mal v prvom rade zabezpečiť, aby vyšetrovateľ Marián Gajdoš prišiel do parlamentu na branno-bezpečnostný výbor porozprávať o svojich výhradách a o tom, kto a ako kládol prekážky tímu pri vyšetrovaní kauzy Gorila. Je nonsens, že vyšetrovateľ chcel prísť podať tieto informácie členom výboru a minister vnútra Robert Kaliňák mu to zakázal,“ uvádza Galko.

Najväčšou politickou prekážkou vo vyšetrovaní Gorily je podľa Galka údajná prítomnosť Roberta Fica v odpočúvanom byte a takisto podozrenie z úplatkov pre stranu Smer-SD. „Robert Fico je korunným svedkom minimálne toho, že takýto byt existoval, chodieval tam podnikateľ Jaroslav H., s ktorým sa tam on stretol. Lenže miesto toho, aby prehovoril, sa už celé roky vyhýba povedať pravdu a orgány činné v trestnom konaní mu to tolerujú. A nič sa na tom nezmení, pokiaľ bude ministrom vnútra Robert Kaliňák a špeciálnym prokurátorom Dušan Kováčik,“ tvrdí Galko.

S odstupom niekoľkých rokov je stále menej pravdepodobné, že sa Gorila vyšetrí. Stopy vychladli a dôkazy v podobe nahrávok z odpočúvaného bytu chýbajú. „Podľa nášho názoru by sa vyšetrovanie malo presunúť práve tam – k vypátraniu a potrestaniu osôb, ktoré zabránili priechodu spravodlivosti, keď príslušník SIS Peter Holúbek pracoval na Gorile. Ako je možné, že niekto beztrestne zničil tie nahrávky, veď to boli kľúčové dôkazy? Ak sa strana SaS dostane do vlády, budeme trvať na tom, aby sa vyšetrovanie uberalo aj týmto smerom,“ uzatvára poslanec Galko.

Viac o téme: Trestné oznámenieSmer-SDĽubomír GalkoTibor Gašpar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu