Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Weisenbacher obvinil Sulíka a Matoviča z násilia voči aktivistom: Toto sú tri klamstvá šéfa OĽaNO!

Bývalý organizátor protestov Gorila Peter Weisenbacher z Inštitútu ľudských práv Zobraziť galériu (2)
Bývalý organizátor protestov Gorila Peter Weisenbacher z Inštitútu ľudských práv (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Richard Sulík a Igor Matovič sú morálne zodpovední za násilie voči aktivistom, ktorí prišli na protesty pred komplex Bonaparte vyjadriť svoj vlastný názor. Na brífingu to dnes povedal člen Inštitútu ľudských práv a bývalý organizátor protestov Gorila Peter Weisenbacher v reakcii na to, že jeho kolegyňu Alenu Krempaskú v pondelok vo večerných hodinách napadli dvaja neznámi útočníci.

"Odviezla ma záchranka po tom, čo ma napadli dvaja típci. Kričali smerácka k...a vyj....á," prečítal Weisenbacher posolstvo Krempaskej. Momentálne je podľa neho v domácej liečbe.

Weisenbacher pripisuje násilie voči Krempaskej tomu, že v pondelok a tiež na ďalších dvoch uplynulých protestoch pred komplexom Bonaparte chceli aktivisti vyjadriť svoj názor, že tieto protesty by mali byť apolitické. Za to sa im podľa neho zo strany Matoviča dostalo nepravdivého osočovania. Preto chcú spolu s Krempaskou na neho podať trestné oznámenie za ohováranie. "Zúčastniť sa na protestoch máme právo podľa ústavy SR. Prejavovali sme len názor," povedal Weisenbacher s tým, že z pondelkového protestu ich musela eskortovať polícia, pričom im niektorí účastníci vulgárne nadávali. 

Bývalý organizátor protestov Gorila Peter Weisenbacher z Inštitútu ľudských práv počas mimoriadnej TB na témy: Informácia o politicky motivovanom útoku na občiansku aktivistku Alenu Krempaskú, informácie o podaní trestného oznámenia na poslanca NR SR a predsedu OĽaNO Igora Matoviča.
Zobraziť galériu (2)
Bývalý organizátor protestov Gorila Peter Weisenbacher z Inštitútu ľudských práv počas mimoriadnej TB na témy: Informácia o politicky motivovanom útoku na občiansku aktivistku Alenu Krempaskú, informácie o podaní trestného oznámenia na poslanca NR SR a predsedu OĽaNO Igora Matoviča.  (Zdroj: SITA)

Matovič podľa Weisenbachera na demonštrácii vyslovil v súvislosti s aktivistami tri klamstvá. Prvým bolo, že je Weisenbacher členom výboru pre ľudské práva pri úrade vlády. "Bol som len v podvýbore, a to za vlády Ivety Radičovej," povedal. Druhým Matovičovým klamstvom podľa Weisenbachera bolo, že bol údajne trestne stíhaný. "Nie je voči mne a ani nikdy nebolo vedené žiadne trestné stíhanie. Je to čistá sprostá lož," uviedol. Treťou Matovičovou lžou bolo podľa neho to, že aktivisti sú tunelári, ktorých platí Robert Fico. "Veľmi mi to pripomína situáciu v 90-tych rokoch v dobe mečiarizmu, keď boli mimovládne organizácie označované za protislovenské," vyhlásil Weisenbacher s tým, že už týždeň dostával z rôznych čísel výhražné telefonáty. Matoviča zároveň označil za klamára a ohovárača. 

Ako dnes na tlačovej besede vyhlásil Matovič, násilie považuje za súčasť diskreditácie hnutia OĽaNO a s touto činnosťou spája poradcu premiéra Fica Erika Tomáša. Ten tieto tvrdenia označil za nepodložené nezmysly.

Viac o téme: Igor MatovičRichard SulíkPeter WeisenbacherBonaparteAlena Krempaská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu