Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hrnčiar s Fedorom a ďalšími hrozia Procházkovi: Ukáž nám pravidlá, inak neprídeme na snem!

Andrej Hrnčiar
Andrej Hrnčiar (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Pätica poslancov #Siete, ktorí kritizujú predsedu strany Radoslava Procházku, hrozia neúčasťou na sobotňajšom Sneme v Trnave, na ktorom si má #Sieť voliť nového predsedu. Dôvodom sú pochybnosti o demokratickom priebehu prípravy a konania Snemu.

"Pretrvávajú pochybnosti, či príprava sobotňajšieho snemu spĺňa demokratické atribúty. To, že ani podpredsedovia strany nemajú prístup k zoznamu delegátov, ani k návrhu rokovacieho a volebného poriadku pár dní pred rokovaním snemu, vyvoláva obavy z možných pripravovaných úskokov a trikov, ktoré môžu spochybniť čestnú a otvorenú súťaž kandidátov na predsedu," uvádza pätica poslancov vo svojom stanovisku.

Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová, Igor Janckulík a Eduard Adamčík deklarujú, že ak nebudú naplnené základné atribúty politickej korektnosti, otvorenosti a demokratických hodnôt, na takomto sneme sa nezúčastnia.

"Našim cieľom je, aby Snem #Siete prebehol na základe demokratických pravidiel, otvorene a korektne. Pre ďalšiu budúcnosť #Siete je to nevyhnutné, rovnako ako aj dohoda na ďalších dôležitých vnútrostraníckych otázkach. Považujeme to za nevyhnutné, ak máme aj naďalej napĺňať program, s ktorým sme išli do volieb," píšu ďalej vo svojom stanovisku.

#Sieť si bude nového predsedu voliť na mimoriadnom sneme 13. augusta v Trnave. Pätica poslancov nedôveruje Procházkovi. Nemá podľa nich predpoklady na vedenie strany. Vytvorili si Platformu za zodpovednú politiku. Na Sneme majú podporiť kandidatúru poslanca Národnej rady SR a podpredsedu #Siete Eduarda Adamčíka.

Procházka na Adamčíkovu kandidatúru reagoval slovami, že to vníma ako významný krok k otvorenej súťaži na sneme. Zatiaľ sa však jasne nevyjadril, či bude kandidovať aj on. Apeloval iba na to, aby všetci uchádzači rešpektovali výsledky snemu.

Viac o téme: Martin FedorAndrej HrnčiarKatarína CséfalvayováIgor JanckulíkEduard Adamčík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu