Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Omyl u prezidenta Zemana: Hovorca prezradil, či pôjde Fico na Putinove oslavy do Moskvy!

BRATISLAVA - Robert Fico by mal cestovať do Moskvy na oslavy konca Druhej svetovej vojny. Prezradil to hovorca českého prezidenta Miloša Zemana.

Zeman odlieta do Moskvy 8. mája a na druhý deň sa zúčastní pietneho aktu. Tam si uctí padlých vojakov. Na vojenskú prehliadku však nepôjde. Namiesto toho sa stretne s našim premiérom Robertom Ficom.

"Čas určený na vojenskú prehliadku využije prezident k bilaterálnemu jednaniu so slovenským premiérom Robertom Ficom," povedal pre český portál novinky.cz Jiří Ovčáček. Zeman mal pritom ísť aj na vojenskú prehliadku, ale napokon program zmenil.

Väčšina európskych štátnikov účasť na vojenskej prehliadke odmietla. Hrozí tak, že s Putinom bude na tribúne stáť iba severokórejský diktátor Kim Čong-un. Úrad vlády sa ešte stále nevyjadril, či na oslavy pôjde. Prezident Andrej Kiska návštevu Moskvy odmietol.

Obete II. svetovej vojny a výročie ukončenia tohto vojnového konfliktu si premiér SR Robert Fico uctí tým najvhodnejším spôsobom. Jeho program na 9. mája bude včas predložený verejnosti. Týmito slovami dnes premiér reagoval na otázky novinárov, či sa zúčastní na oslavách ukončenia II. svetovej vojny v Moskve.

"Povedal som opakovane a môžem to povedať ešte raz aj tu v Žarnovici, že nájdem ten najvhodnejší spôsob, ako si uctiť obete 2. svetovej vojny, ako si pripomenúť ukončenie 2. svetovej vojny. Môj program, pokiaľ ide o 9. mája, bude včas predložený všetkým, ktorí budú mať o tento program záujem, vrátane médií," skonštatoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu