Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Súdna rada SR schválila nové zásady povoľovania práce sudcu v domácom prostredí

BRATISLAVA – Sudcovia by mali pracovať doma podľa nových pravidiel. Členovia Súdnej rady SR dnes schválili nové zásady povoľovania práce sudcu v domácom prostredí.

Podľa schválených zásad je možné povoliť prácu doma sudcovi, ktorý nie je disciplinárne stíhaný a to najviac na dva pracovné dni v týždni. Predsedovia krajských, Najvyššieho a Špecializovaného trestného súdu môžu povoliť prácu na doma aj na dlhšie. O žiadosti sudcov budú rozhodovať predsedovia súdov, ktorí budú prihliadať na to, ako si plnia svoje povinnosti, na údaje z ročného štatistického výkazu, stav vybavovania agendy či vzdialenosť bydliska sudcov od súdu.

Zásady stanovujú aj to, kedy predseda súdu obmedzí alebo zruší povolenie práce doma. Ide o prípady, kedy si sudca nedostatočne plní svoje povinnosti, porušil povinnosti, ktoré sú s prácou doma spojené, je trestne stíhaný za úmyselný trestný čin alebo bol uznaný za vinného disciplinárnym senátom. Nové zásady predložil na dnešné rokovanie podpredseda Súdnej rady SR Ján Vanko spolu s ministrom spravodlivosti Tomášom Borecom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu