Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Takto poslanci rokujú o rozpočte: Mikloš ako sup, Dzurinda ako Mikuláš a biedna účasť!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Prebiehajúca rozprava v parlamente o najdôležitejšom zákone roka dostala v piatok dopoludnia zaujímavý náboj. Opozícia kritizovala vládny návrh, pretože ho obviňuje z nedostatočných úspor a celkového zhoršenie verejných financií. Proti nim sa postavil poslanec za Smer Ľuboš Blaha, ktorí označil protivníkov za supov a rozpočtových extrémistov. Pokračoval Kuffa, keď požehnal Dzurindovi. Rokovanie poznačila účasť, v parlamente sa nachádzalo iba minimum poslancov.

Sociálny demokrat si nedával servítku pred ústa. „Mikloš bol fiškálny sup, dokonca mrchožrút! My takto šetriť nebudeme.“

Ivana Mikloša sa zastal Richard Sulík. „Vy ste fiškálny analfabet. Hneď sa urazte, keď Vám niekto niečo povie. Niekto Vám povie dobrý deň a vy sa urazíte, lebo je večer šesť hodín. Stratégia Smeru je jasná – Nikdy nepriznať chybu, reagovať protiútokom a uraziť sa pri sebemenšej zámienke.“

Blaha sa však nenechal vyviesť z miery a následne kontroval. „Ako ekonómovia sa hráte na to, kto je väčší šetrič. Dôležité je pre vás šetriť, šetriť a šetriť. Peťo Kažimír je fiškálny jastrab, stráži financie a myslí na ľudí. Mikloš je sup. Keď potrebujete šetriť, zoberiete dôchodcom, zavediete poplatky u lekára. Namiesto vojny, ktorú chcete mať, my sa snažíme presadzovať sociálny zmier. Vy presadzujete budgetový extrémizmus,“ nechal sa počuť poslanec.

Následne padol návrh, aby si poslanci uctili smrť Nelsona Mandelu. No bolo ich tam tak málo, že to nebolo ani len možné. O desiatej hodine nebola Národná rada totiž uznášaniaschopná.

Takto vyzerala Národná rada v piatok o 10. hodine dopoludnia
Zobraziť galériu (2)
Takto vyzerala Národná rada v piatok o 10. hodine dopoludnia  (Zdroj: Topky.sk)

Do Smerákov sa preto pustil Alojz Hlina. „Piatky vy štandardne nerobíte, prosím vás, zabezpečte si poslancov. Krásna charakteristika, že keď si chceme uctiť Nelsona Mandelu, nemá kto. Naozaj zúfalé, ale vás to raz dobehne.

Zaujímavé prirovnanie vytiahol z rukáva poslanec Štefan Kuffa. Po vystúpení Mikuláša Dzurindu mu patrične k dnešnému sviatku zablahoželal a dokonca ho požehnal.

„Svätý Mikuláš nešetril, ale rozumne sa správal. Rozdával z majetku svojho otca. Nech je sv. Mikuláš pre teba vzorom pre nasledovanie. Boh ti žehnaj,“ dodal Kuffa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu